Yrittäjä! Hyödynnä nämä yli 6000 €:n luontaisedut

Jos olet yrittäjä joka harjoittaa toimintaa esim. osakeyhtiön muodossa kannattaa muistaa hyödyntää luontaisedut kun kotiutat rahoja itsellesi tai työntekijöillesi. Näin voit säästää huomattavasti henkilökohtaisessa verotuksessa ja palkan sivukuluissa. Sen sijaan jos yritysmuotona on yksityinen elinkeinonharjoittaja ei näitä voi hyödyntää sillä palkanmaksu itselle ei ole mahdollista.

Ravintoetu

Ravintoedun arvo on 6,80 € ateriaa kohden, jos edun hankkimisesta työnantajalle aiheutuneiden välittömien kustannusten ja näiden kustannusten arvonlisäveron määrä on vähintään 6,80 € ja enintään 10,70 €. Jos tämä määrä alittaa 6,80 € tai ylittää 10,70 €, edun arvona pidetään välittömien kustannusten ja näiden kustannusten arvonlisäveron määrää.

Verotettava osuus on vain 75 %, jolloin työnantajamaksuja maksetaan vain 75 eurosta. Työnantajan ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja lopusta 25 prosentista – tämä vähennetään sellaisenaan verotuksessa. Myös loput 75 % työnantaja voi vähentää verotuksessa, kuten muutkin palkkamenot.

Välittömiä kustannuksia ovat aterian valmistuksessa käytetyt raaka-aineet sekä aterian valmistus- ja tarjoilupalkat sosiaalikustannuksineen. Jos työnantaja on sopinut ruokailupaikan kanssa työpaikkaruokailun järjestämisestä (sopimusruokailu), välittöminä kustannuksina pidetään työnantajan ateriasta ruokailupaikalle suorittamaa määrää.

Välittöminä kustannuksina ei pidetä aterian kuljettamisesta ruokailupaikalle aiheutuneita kustannuksia.

Palkansaajan työnantajalle ateriasta suorittamaa korvausta ei oteta huomioon välittömien kustannusten määrää laskettaessa, vaan se vähennetään ravintoedun raha-arvosta.

Ravintoedun maksaminen aiheuttaa kustannuksia esim. Edenred veloittaa n. 2,5% latausmaksua kun lounasetu ladataan kortille.

Kuukaudessa keskimäärin 20 työpäivää joten etua voi maksaa vuodessa n. 2568 €

Virike-etu

Virike-etu auttaa henkilöstön yleisen terveydentilan edistämisessä, josta seuraa vähemmän sairauspoissaoloja. Yritys voi tarjota liikuntaetua tai kulttuurietua seteleillä tai muilla maksuvälineillä jokaiselle työntekijälle verovapaasti jopa 400 € vuodessa. Tästä edusta henkilön ei tarvitse maksaa veroa ja työnantaja voi vähentää summan verotuksessa. Liikunta- ja kulttuuriedulle ei ole ostorajoja eli edun voi käyttää halutessaan jopa yhdellä kertaa esimerkiksi kuntosalin vuosimaksuun.

Työmatkaetu

Työmatkaetu on saajalle verovapaa etu 300 euroon asti vuodessa sekä 751-3 400 euron osuudelta.

Mikäli työntekijä saa etuutta yli 300 euroa vuodessa, maksaa hän verollisesta osuudesta (301-750 eurosta) veron oman veroprosenttinsa mukaan.

Työnantajalle ei koidu palkan sivukuluja edun ollessa maksimissaan 300 euroa eikä silloin, jos etu on 750 euroa tai enemmän. Lisäksi työnantaja voi vähentää kulut tuloverotuksessaan.

Julkaissut Yrittäjä

Yli 10 vuotta menestystä ja epäonnistumista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: