Yksinyrittäjien koronatuen hakemusten käsittelyajat useita viikkoja

Valtioneuvosto antoi asetuksen yksinyrittäjien valtionavustuksista keskiviikkona 8. huhtikuuta 2020. Siinä hallitus päätti, että 100 miljoonaa euroa ja sen lisäksi lisätalousarviosta 150 miljoonaa euroa kohdennetaan yksinyrittäjien tukemiseksi kuntien kautta. Tukimäärä per yritys on 2000 euroa.

Helsingin tapauksessa haku tuohon tukeen avattiin 20.4 ja hakulomake löytyy kaupungin sähköisestä asioinnista.

Tuona samaisena päivänä (siis jo kolme viikkoa sitten) hain tukea myös omalle yritykselleni. Hakemusta ei vieläkään ole käsitelty joten tiedustelin asiaa NewCo Helsingistä jossa hakemukset käsitellään. Vastaus on tuskastuttavan ylimalkainen ja tilanne on jopa niin sekava että he eivät mitään arviota käsittelyajasta pysty antamaan.

Hei,

Kiitos yhteydenotostasi.

Jos hakemuksesi on käsittelyssä ja siihen ei ole pyydetty lisätietoja, niin siitä tehdään päätös niin pian kuin suinkin on mahdollista. 

Päätöksissä käytetään työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ohjeita ja linjauksia. Valitettavasti osa näistä ohjeista on muuttunut matkan varrella, siitä kun hakemuskäsittely avattiin ja joudumme nyt käyttämään viimeisintä ohjeistusta.

Jokainen tukihakemus on yrityskohtainen ja jokaisen tilanne on erilainen, erilaisine liitteineen. Tämän vuoksi kahta samanlaista hakemusta ei ole. Tilanteen poikkeuksellisuus ja suuri hakijamäärä ovat meille haasteena, koska aikaisemmin mitään vastaavaa ei ole tehty.

Yleisimpiä viivästyksen aiheuttajia ovat verovelat tai niiden epäselvä tilanne sekä yrityksen kotipaikka. Myös lähetetyssä materiaalissa ja liitteissä on suuria eroja, jotka voivat aiheuttaa viivästystä päätökseen tekemiseen.

Pahoittelemme tästä johtuen, ettei meillä ole antaa tiettyä standardikäsittelyaikaa hakemuksille. Käsittelijöillä on kädet täynnä työtä ja selvittämme hakemussumaa koko ajan.

Ystävällisin terveisin,

NewCo Helsinki
Yritysneuvonta​

Julkaissut Yrittäjä

Yli 10 vuotta menestystä ja epäonnistumista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: